Pete Mickeal

Si alguna cosa ha demostrat Mickeal és que la pressió dels moments crucials d’un partit no fa que li tremoli la mà, sinó tot al contrari. El nord-americà es motiva davant les adversitats. El seu caràcter i afany de victòria el converteixen en un jugador letal en situacions límit, com a la final de Copa de la temporada 2008/09, en què el TAU supera l’Unicaja amb 14 punts de valoració seus a la pròrroga. A més, va ser l’encarregat d’anotar la cistella de la victòria i d’impedir, gràcies a un espectacular tap, una cistella rival en els últims instants.

Nom i cognoms
Pete Mickeal

Posició camp
Aler

Lloc de naixement
Rock Island, Illinois (Estats Units)

Data de naixement
22/02/1978

Pes
103 kg

Alçada
199 cm

Trajectòria

Temporada 2003/04
Mickeal va aterrar al continent europeu l’any 2003 de la mà del Peristeri de Grècia. Aquest primer any a Grècia els números de l’aler no van deixar indiferent ningú: amb un 60,9% d’encert en tirs de dos, va fer unes mitjanes de 21,1 punts i 7,8 rebots per partit. Tot i la bona actuació del nord-americà, l’equip va descendir de categoria i Mickeal va decidir fitxar per un nou equip: el Dinamo de Moscou.

Temporada 2004/05
El seu pas per Rússia va ser breu. En els quatre partits que va disputar amb el Dinamo va anotar 10 punts i va capturar 6 rebots. Aquesta discreta actuació a la Lliga russa va fer que Pete Mickeal tornés a Grècia i, un cop allà, va seguir sumant punts sobre la pintura amb el Makedonikos. Grècia va comprovar la qualitat del nord-americà amb les seves estadístiques tant a la Lliga grega, la Hellas, amb 17,9 punts i 8,7 rebots de mitjana per partit, com a la Copa ULEB, amb 19,1 punts i 7,1 rebots amb una valoració de 25. El Makedonikos es va penjar la plata de la Copa ULEB després de perdre contra el Lietuvos Rytas Vílnius per 78 a 74.

Temporada 2005/06
L’aler nord-americà va arribar a l’ACB el 2005 de la mà del Leche Río Breogán. Amb una valoració mitjana de 21,4, Mickeal va aportar a l’equip gallec 19 punts i 7,3 rebots de mitjana per matx. Aquests bons resultats es van materialitzar en títols en poc temps: va ser nomenat jugador més valuós de la jornada 9 i 10 i del mes de novembre.

Temporada 2006/07
Amb ganes de seguir tastant les lligues del món, l’any 2006 va provar sort a Corea del Sud amb el Daegu Orions. L’esplèndida temporada que va passar a l’Àsia quant a resultats no el va acabar de satisfer, ja que volia jugar en un campionat més competitiu. D’aquesta manera, Mickeal va fer les maletes una vegada més i va tornar a l’ACB per quedar-s’hi.

Temporada 2008/09
El segon i darrer any al Tau Pete Mickeal va seguir col·laborant en els èxits de l’equip. Va complir els 100 partits en la Lliga ACB aportant-hi 12,3 punts i 4,84 rebots. A la Superlliga va signar 10,7 punts i 5,6 rebots de mitjana per partit. El Regal Barça, de nou, va impedir que el Tau s’emportés el títol de Lliga en una autèntica lluita de titans a la final de l’ACB. Tot i això, els jugadors de Dusko Ivanovic van conquerir la Supercopa i la Copa. El nord-americà va demostrar una vegada més que no li tremola la mà en els moments clau d’un partit. I és que amb 14 punts de valoració a la final de la Copa, va ser l’encarregat d’anotar la cistella de la victòria i d’impedir, gràcies a un espectacular tap, una cistella rival en els últims segons del matx.

Temporada 2009/10
Pete Mickeal ha estat una benedicció per a l’equip. La posició de ‘3’ marca diferències a la Lliga ACB i a Europa i la seva arribada al club ha suposat fer un salt de qualitat. Així doncs, el primer any de l’aler nord-americà no podia ser millor. Supercopa, Copa del Rei i Eurolliga van ser els títols conquerits i la seva aportació a l’equip va ser excel·lent.

Deja un comentario