Joe Ingles

Ràpid, àgil, entén bé el joc tant en atac com en defensa, bon llançador, Joe Ingles, esquerrà, és un home amb perfil blaugrana.

Nom i cognoms
Joseph Ingles

Posició camp
Aler

Lloc de naixement
Happy Valley (Austràlia)

Data de naixement
02/10/1987

Pes
95 kg

Alçada
203 cm

Trajectòria

Temporada 2006/07
El seu període de formació va durar fins a la campanya 2009. Abans, a la 2006/07 ja va ser nomenat millor ‘rookie’ a l’NBL (la Lliga de bàsquet australiana) amb els Melbourne South Dragons. Els seus números van ser de 18 punts i vuit assistències per partit. En el seu debut va aconseguir una marca històrica al bàsquet dels antípodes: 29 punts, l’anotació més gran d’un debutant a l’NBL.

Temporada 2007/08
La seva formació va continuar a Austràlia. En combinació amb els South Dragons, Joe Ingles també va passar pels Bulleen Boomers de l’ABA, una competició menor, Lliga que li va servir per ampliar el seu bagatge.

Temporada 2008/09
Aquesta temporada va ser la definitiva, amb l’equip de Melbourne. Primer, perquè amb els South Dragons, Ingles es va proclamar campió de l’NBL i, segon, perquè, l’afamat jugador en volia més. Per això va participar en nombrosos ‘workouts’ de franquícies NBA. Per exemple, l’aler va formar part de la Lliga d’estiu a Las Vegas del Golden State Warriors, punt de trobada perquè els representants ACB es fixessin en ell.

Temporada 2009/10
Ingles es va convertir en un referent del joc ofensiu del CB Granada. Un exemple clar, contra el Regal Barça, el dorsal ‘7’ del Granada va brillar tant a la primera volta de la fase regular com al Palau. L’australià va acabar amb 10 punts, set rebots i quatre assistències en el partit jugar a Granada. A Barcelona va fer 13 punts, cinc rebots i dues assistències. Tot i que va guanyar el conjunt blaugrana, els tècnics del Club van prendre’n nota.

Temporada 2010/11
Després de set jornades disputades a l’ACB amb el CB Granada, en la segona temporada a l’equip andalús, el Regal Barça el va triar per suplir la baixa temporal de Gianluca Basile. Però la secretaria tècnica blaugrana va veure en Ingles un jugador de llarg termini. Al Cebé, l’aler australià ja va destacar. Amb una mitjana de 33 minuts en pista, en què aporta 13,3 punts, quatre rebots defensius i gairebé un d’ofensiu, reparteix 3,9 d’assistència i valorat gairebé amb 17, Ingles va aconseguir el somni de fitxar per un equip gran.

Deja un comentario