Fran Vázquez

Vázquez és un pivot molt àgil que destaca per la seva potència física a l’hora d’encarar la cistella rival. Tot i la seva alçada té una enorme coordinació de moviments que també li permet córrer al contracop. Els seus 2 metres i 9 centímetres li permeten rebotejar i intimidar amb facilitat, alhora que li permeten tenir una facilitat especial per taponar les accions dels jugadors rivals. Vázquez selecciona molt bé els seus tirs a cistella, aspecte que ha millorat notablement en les últimes temporades.

Nom i cognoms
Fran Vázquez González

Posició camp
Pivot

Lloc de naixement
Chantada (Lugo)

Data de naixement
01/05/1983

Pes
104 kg

Alçada
209 cm

Trajectòria

Temporada 2007/08
Durant la seva segona campanya, primer a les ordres de Dusko Ivanovic i després amb Xavi Pascual, va signar durant la temporada una mitjana de 6,3 punts i 3 rebots per partit, amb 6,7 punts de valoració, mentre que a l’Eurolliga els seus números van ser similars, amb 6,7 punts i 3 rebots de mitjana i 7,5 de valoració.

Temporada 2008/09
El títol de Lliga ACB va ser el reconeixement a una gran temporada col·lectiva però, particularment, també molt profitosa per a Fran Vázquez. El pivot va trobar possiblement el seu cim com a jugador. Per capacitat física i maduresa a la pista, el gallec es va convertir en una peça clau per a Xavi Pascual.
Tant a la fase regular com al play-off ACB i a l’Eurolliga, Vázquez va liderar el rànquing de taps i va ser, amb diferència, el màxim realitzador amb 1,65 a la Lliga ACB, 2,11 taps per partit durant les eliminatòries, i amb 1,74 a Europa. També va ser un dels líders estadístics en esmaixades i en percentatge de tirs de dos punts.

Temporada 2009/10
La campanya 2009/10 va ser la de la consolidació d’un Fran madur i versàtil. El trofeu de jugador més valuós de la Copa del Rei (MVP) va refermar el treball d’un jugador amb una projecció il·limitada per condició física i capacitat de joc. Al torneig del KO Fran Vázquez va brillar en els tres partits. La seva regularitat va ser essencial en la consecució de la Copa tant contra el Cajasol, el Power Electronics com contra el Reial Madrid. Sense estridències però assegurant l’aportació en atac i en defensa, el pivot va guanyar-se el reconeixement unànime de tothom.

Els taps són la gran especialitat de Fran Vázquez. Els seus números es van mantenir durant la temporada: 52 taps totals a l’ACB, on destaquen els quatre que va repartir a Xacobeo, Asefa Estudiantes, Múrcia i Granada. I a l’Eurolliga en van ser 25. L’Olympiacos, a la final de París, també va rebre quatre taps, el rècord del pivot blaugrana en la temporada. El seu cim són 12 taps, la temporada 2006/07 a la 16a jornada (Valladolid), una xifra inabastable tant a l’ACB com a l’Eurolliga fins al moment. Cal recordar que Fran continua liderant l’històric de taponadors de l’Eurolliga (139).

Deja un comentario