Chuck Eidson

Aquest aler esquerrà pot jugar tant de 3 com de 4. I és que es tracta d’un dels exteriors més potents d’Europa. Intel·ligent, fort defensivament, rebotejador i bon passador, té capacitat per anotar des de qualsevol posició i gaudeix d’un caràcter de líder i d’una gran visió de joc.

Nom i cognoms
Chuck Eidson

Posició camp
Ala

Lloc de naixement
Summerville, Carolina del Sud (Estats Units)

Data de naixement
10/10/1980

Pes
93 kg

Alçada
202 cm

Temporada 2006/07

L’evolució com a jugador va ser correcta i de l’incipient bàsquet alemany, Eidson va decidir canviar d’aires i provar sort al francès, un pèl més evolucionat, de la mà de l’Strasbourg, amb qui va jugar la ULEB Cup. Els seus números van ser notables: una mitjana de 16,5 punts per partit, amb 5,8 rebots i 3,8 assistències. A més, va obtenir el millor percentatge de tres punts del campionat a la fase regular (49,5%). El seu millor partit va ser contra el Ventspils, en què va aconseguir 13 rebots, cinc dels quals ofensius, cosa que demostra l’activitat d’un jugador com ell. De fet, va ser nomenat el jugador més valuós en tres jornades.

Temporada 2007/08

El salt de qualitat ja va començar una temporada més tard. A Lituània, amb el Lietuvos Rytas, el millor Chuck Eidson va esclatar. La primera temporada que va jugar amb l’equip bàltic va ser de tempteig. L’aler va saber adaptar-se a un joc més tècnic que no pas el francès (12,2 punts i 4,1 rebots de mitjana). El seu nom començava a sonar, així va participar a l’All Star Bàltic.

Els 28 punts que va fer contra el Maccabi són el seu màxim registre anotador. I els 11 rebots que va capturar contra l’Unicaja també marquen un rècord personal.

Temporada 2008/09

I la segona temporada amb el Lietuvos va ser crucial en la seva carrera. Eidson va ser un dels eixos de l’equip amb què va guanyar l’Eurocup contra el Khimki rus, en què va fer 14 punts i va jugar més de 36 minuts. El seu palmarès també es va nodrir amb la Copa Nacional de Lituània i la Lliga Bàltica, en què va ser escollit MVP de les finals.

Temporada 2009/10

Aquesta progressió no va passar desapercebuda per a equips de la talla del Maccabi Tel Aviv. El conjunt israelià li va fer una oferta que no va poder refusar. Tot i que el Maccabi havia perdut una mica de potencial respecte a altres temporades, l’objectiu del conjunt de Tel Aviv va ser afegir saba nova per emergir novament.

Eidson va entendre de seguida la filosofia i va quallar una gran temporada. El Maccabi va guanyar la Copa israeliana. A l’Eurolliga el Partizan va tallar-los el pas de la Final a Quatre de París. El jugador nord-americà, però, va fer un play-off correcte, en què va valorar al voltant de 10. Els seus números durant la temporada van seguir una línia regular: 12 punts i 4,5 rebots per partit.

Temporada 2010/11

A la segona temporada a Israel va mantenir els seus percentatges, tot i que va fer un altre pas més com a jugador. Partits com els que va fer contra la Lottomatica de Roma (amb un 34 de valoració) i contra el Caja Laboral (vuit assistències) demostren la maduració total. Sense ser un jugador explosiu, Eidson va demostrar virtuts que cal tenir molt presents.

Aquesta temporada amb el Maccabi, Eidson va tenir una mitjana de 9,7 punts, 4,3 rebots, 3,5 assistències i 2,6 recuperacions a l’Eurolliga. També va ser un dels jugadors destacats a la Final a Quatre de Barcelona i es va convertir en el botxí del Reial Madrid a les semifinals, on va jugar el seu millor partit aquesta temporada, amb +33 de valoració (19 punts, 8 rebots, 6 recuperacions, 2 assistències i un tap).

Deja un comentario